Haptotherapie

Bij haptotherapie wordt er gebruik gemaakt van haptonomische ervaringen/oefeningen om het voelen in je lichaam weer te ervaren. Het zijn sessies die altijd starten met een vrijblijvende intake, vervolgens wordt er gekeken wat haptotherapie voor jou kan betekenen.

Quote van een cliënt:

“Ik kom bij Jacqueline om te leren mijn grenzen te herkennen en aan te geven naar anderen en mijzelf! Jacqueline leert mij terug te keren naar mijzelf, vanuit mijn hoofd mijn lichaam in. Ze leert mij grenzen aangeven wanneer ik in mijn ‘basis’ sta; met beide voeten op de grond, energie in bekken en onderbuik. Ik voel me geaard, rustig, vol zelfvertrouwen en ik wéét heel goed wat ik wil: geen twijfels, angsten, onzekerheid: ik weet weer wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik wil uitdragen.
Haar aanrakingen zijn teder, helend. Ze ziet mij zoals ik ben en laat me ook zo zijn. Haar aanpak is kordaat en zacht tegelijkertijd. Ze voelt aan wat bij mij past, elke sessie weer.”

De eerste zin die ik vaak hoor in mijn praktijk is:

IK DENK DAT IK HET VOEL!”

Toppers zijn we tegenwoordig in denken. Zelfs bij het voelen, kunnen we slecht het denken even uitschakelen.

Maar waarom is voelen dan zo belangrijk?

Voelen is belangrijk, omdat gevoelens je laten merken hoe het met je gaat. Ze geven aan waar je blij, bang, verdrietig of boos van wordt. Dus door je gevoelens beter te leren kennen, leer je je zelf beter kennen.
Gevoelens kunnen je helpen bij het maken van keuzes omdat ze aangeven waar je moe van wordt of waar je tegen op ziet of waar je juist heel blij van wordt. Op die manier helpen gevoelens je, bijvoorbeeld bij het stellen van grenzen.

Ieder mens is in staat om gevoelens te ervaren maar veel mensen kunnen of willen geen emoties ervaren. 

Ben je benieuwd wat haptotherapie voor jou kan betekenen, maak dan vrijblijvend een afspraak.