Waarom Back@!Base?

Met regelmaat weten jongeren in mijn omgeving mij te vinden, voor een praatje en een luisterend oor. Wat mij opvalt is dat er in hun omgeving niet veel is dat aansluit bij wat zij nodig hebben in deze veeleisende maatschappij. De overgang van de veilige basisschool naar de totaal andere wereld van de brugklas in het voortgezet onderwijs vraagt veel van deze jongeren en in die zelfde periode komen ze ook nog eens in de pubertijd. Zeker geen gemakkelijke opgave. Jongeren tussen de 10 en 14 jaar hebben vaak moeite met hun grenzen aangeven, vaak moeite met praten, vaak moeite met te vertellen wat ze willen en tegelijkertijd wordt van hen van alles gevraagd en verwacht.

Door oefeningen op haptonomische basis te gebruiken, nodig ik hen ongemerkt uit en neem ze mee op de zoektocht naar zichzelf. Haptonomie bestudeert het voelen en het verband met het gevoelsleven, in contact zijn met jezelf en de wereld om je heen. Haptonomie ziet het lichaam als ‘drager’ van gevoelens. Het heeft bij wijze van spreken een geheugen voor gevoelservaringen. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden, bijvoorbeeld door blokkades in bewegingspatronen, remmingen in de expressie van gevoelens en ingehouden gebaren. Dit vermindert ook het vermogen tot het aangaan en beleven van contact. Back@!Base helpt de jongeren hun grenzen te ontdekken en aan te geven, helpt hen te communiceren en om te gaan met verwachtingen.
Back@!Base is geschikt voor jongeren die aan deze periode gaan beginnen, maar zeker ook voor jongeren die ontdekken dat de omgeving meer invloed op ze heeft dan ze hadden verwacht.

Wil jij weten wie je werkelijk bent en wat je werkelijk kan ?

Meld je dan aan voor Back@!Base…

  • Iedere training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Een training is van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • De ouders zijn alleen de eerste en de laatste keer welkom
  • Een groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
  • Aparte groepen voor meiden en jongens
  • De kosten zijn € 250 voor de hele training

Heeft u vragen of wilt u aanmelden dan kan dit eenvoudig via het contactformulier.

Deze diashow vereist JavaScript.